PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Velmi starý surf. Rahno

» Návrat na prehľad tém

» Chamuel   
Chamuel
18.07.2015 18:30:32
Velmi starý surf. Rahno

Zdravim. Chcel som začať s WS a kúpil som veľmi lacno celý komplet. A mam problem s rahnom. Viete poradiť čo s tým? Či kúpiť nové? A čo sú tam na tom rahne vzadu tie šnúry a ta snura pri tom homokinetickom klbe? Blizsie info z fotiek? Musí mať surf dve lopatky ci staci menšia? Ďakujem


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 8         Výpis:    
RICCARDO RICCARDO   04.09.2015 o 11:34
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

Ahoj, ja som mal prex xy rokmi taký istý problém.. tiež starý windglider a aj podobné rahna ako na foto. naštastie ja som to mal celé zadara. Tiež som nevedel ako to cele pripevnit. radim ti ani sa o to nepokušaj, nemá to význal, len si tým tento šport hned na začiatku znechutíš. Ked som ja zistil čo to mam doma za shit tak som si aspon zohnal komplet zánovné oplachtenie (plachta, stažen, rahno) a prerobil som si to uchytenie na na windglideri tak aby mi to tam pasovalo. Ale tá doska je zbytočne velká, doporučujem zohnať nejaku normálnu staršiu s vačšim výtlakom na začiatok. Alebo sa dohodni na nejakom kurze napr. doporučujem sa ozvať FlikFlak-ovi len prideš k vode a a on ti zabezpečí aj materiál na jazdu + všetko okolo toho..


Chamuel Chamuel   24.07.2015 o 01:15
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

Tak surf som už rozbehol aj so starým rahnom(rahno som uviazal k stožiaru a držalo to super) :) a včera som bol na nom prvý krát. Všetko išlo super až na to že som sa nevedel vrátit proti vetru, otočiť som sa vedel ked som sa postavil dozadu a rahno naklonil k zadnej hrane dosky. Ale skusal som všetky možné uhly aj traverzovat ale proti vetru to nešlo. Viem že to môže byt nevhodné, je to dokonca domáca výroba. Ale tolko sa na tom podla mna dá a časom kúpim určite niečo novšie.


S.K. S.K.   21.07.2015 o 18:10
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

Ahoj Chamuel,
z toho, čo píšeš, mám pocit, že najlepšie riešenie je ísť niekde do kurzu, kde sa môžeš naučiť základy. Nielen o jazde, ale aj o výstroji.
Inak sa ti môže reálne stať, že skončíš s WS skôr, než vlastne naozaj začneš.
Je to častý prípad, keď niekto predá starý surf resp. komplet s tým, že je to ''''vhodné pre začiatočníka''''.. už som žiaľ videl veľa takýchto prípadov, kedy aj zadarmo by to bolo drahé.
Najmä preto, že školské dosky a oplachtenia sú dnes hodne špecifické a okrem výuky začiatočníkov ich prakticky nikto nepoužíva. Preto nepredpokladám, že si si kúpil školskú (naozaj začiatočnícku) výbavu.
Omnoho častejším prípadom je, keď si niekto kúpi dosku a oplachtenie pre začiatočníka úplne nevhodné (vratké, ťažké atď.), na ktorom sa začiatočník znechutí a odradí sa od WS ako od ťažkého športu.
Týmto si aj dovoľujem vyzvať všetkých, aby ste takúto výstroj začiatočníkom nepredávali.
Maj sa pekne, ahoj
Stano / www.BoardAcademy.sk


dodod dodod   20.07.2015 o 22:28
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

to rahno si odloz na pamiatku. alebo ho mozno za dalsich 30-40 rokov predas za velky peniaz.
kup si nejake starsie rahno za par eur. to bude urcite fungovat lepsie.


sade sade   19.07.2015 o 23:28
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

Ten surf ma tak 30-40 rokov, ale na učenie stači ma stredovu plutvu ta pomaha udržať stabilitu.Na rahne pri stažni je iba vytahovacie hrube lano ,ešte fam chyba tenke lanko s ktorym sa pritahovalo rahno k stažnu. Zadne lanka šponuju plachtu. Na stažni ten držiak je odtrhnuty treba ho pritiahnuť a to natahuje plachtu.. Ten čo to predaval ti to mal vysvetliť.
Tiež som mal taky ,ked som začinal,chcel som ho vylepšiť,ale nikto mi to neodporučal ...tak som kupil novši


Chamuel Chamuel   19.07.2015 o 01:08
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

a ano ako pozeram je to winglider aky tam je rozdiel pri porovnani zo surfom?


Chamuel Chamuel   19.07.2015 o 00:56
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

Ospravedlnujem sa ale pisal som prispevok mobilom a fotky sa mi nedali nahrat az teraz som na PC.

RE: Velmi starý  surf. Rahno   RE: Velmi starý  surf. Rahno   RE: Velmi starý  surf. Rahno  


sade sade   18.07.2015 o 23:22
 
RE: Velmi starý surf. Rahno

S toho čo si napisal si myslim že si kupil stary winglider tak 3.8m dlhy a k tomu nove rahno nepasuje. Daj viac informacii o tom surfe alebo tu fotku ...


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou