PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Ako zacat?

» Návrat na prehľad tém

» simeon   
simeon
15.03.2013 16:16:20
Ako zacat?

Zdravim, chcel by som sa poradit aky je najlepsi sposob zacat s WS. Problem je taky ze financie su obmedzene ako dake su ale musim sa snazit drzat pri zemi, kupit si komplet povazujem za sprostost lebo ani neviem ako co plus ani by som to asi neposkladal pri vode, na druhej strane mi pride prihlasit sa na tyzdnovu dovolenku s kurzom zbytocne drahe a vedel by som za tie peniaze kupit pomaly pouzity komplet ale ani to neviem ako co ma vyzerat ked je dobre cize lahko by ma aj niekto oklamal pri predaji...Osobne nepoznam nikoho kto by surfoval a preto mam takyto problem, no uz dlhsiu dobu ma ta taha k surfovaniu ...som zo zvolena a najblizsi spot asi ruzina ale vravim darmo by som mal aj komplet asi by som ho neposkladal...mam sice knizku zaklady windsurfingu no citat o niecom co ani neviem co pomaly je je tiez nie najlepsie...ak tak nejake napady pripadne skusenosti ako ste zacinali vy....respektivne aj to ma zaujima uz dlhsiu dobu ci to funguje tak ze pridem hocikam kde fuka vietor je tam voda a mozem jazdit alebo treba nejake povolenia alebo tak...proste ako to funguje...lebo aj vo zvolene mame priehradu ale nevidel som tu nikoho na surfe este ci to bude vetrom neviem ale proste tak celkovo... ospravedlnujem sa za chaoticky styl prispevku ale som taky ze najradsej by som uz pri prvom slnecnom dni jazdil aj ked asi je predomnou vela casu :D...dakujem


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 10         Výpis:    
dodod dodod   22.03.2013 o 15:52
 
RE: Ako zacat?

zumpa neeee. fekalne bakterie v tele je nechutne. potom doktori rozmyslaju ci vam nieco neufiknut aby zachranili zvysok


SCOTTIE SCOTTIE   22.03.2013 o 14:44
 
RE: Ako zacat?

len netreba byt rozmaznany, ked sa chce clovek nieco naucit tak mu aj ta zumpa pri zvolene dobra bude (ved aj mne kedysi bola), ..ku koznemu chodia rovno ludia aj z Kralovej s tym rozdielom, ze odtial im zostane aj troska adrenalinu v tele (a tym nemyslim agresivnych rybarov) ..on ma skor ten problem, ze nema na com..takze najlepsia bude daka dovca pri moru s instruktorom..ved mozno ho to napokon ani bavit nemusi a co s tymi rarohami potom co mu ludia predaju, ze


sade sade   21.03.2013 o 23:14
 
RE: Ako zacat?

Na tej priehrade pri zvolene maju chatu a poveddali ze sa tam ani nekupu lebo je to smetisko ze ked sa tam chcem kupat tak sa mam objednat koznemu alebo chirurgovi.
A keby si tam chcel surfovat tak len keby fukalo od hradze ale aj tak by vietor dalej od hradze zoslabol kvôli tym kopcom. Ta Ruzina je lepsia volba.mozno ta tam niekto aj
zaskoli... na ten uplny zaciatok si pozicaj plavak so stredovou plutvou a malou plachtou
a na ten ukazkovy trening by si mohol ist


mario mario   17.03.2013 o 21:45
 
RE: Ako zacat?

Dodod suhlas. Inak na tom ukazkovom treningu som bol a bolo to moje prve suvisle pojazdenie. A velky podiel na tom podla mna mala dobra zaciatocnicka doska a lahke oplachtenie. Preto som dal odkaz na ten peljesac, podla mna super cesta ako zacat, aj s dobrym koucingom


dodod dodod   17.03.2013 o 12:13
 
RE: Ako zacat?

tak. Dosky siroke a kratke. Zaciatocnicke. Stabilne vo vlnach. Tie ma kazda skola. Nesmyka sa na nich, su odolne voci poskodeniu, mozes ich pousit az do levelu trapez a putka.
http://www.boardacademy.sk/galeria/category/11-ukazkovytreningsenec_10_2011.html


Pedro35 Pedro35   17.03.2013 o 07:00
 
RE: Ako zacat?

tak ako píše DODOD, nekupuj veľkú dosku, ale! pri výuke maj minimálne 180 litrovú dosku novšieho typu (aby nemala 5m dĺžku) inak sa natrápiš. Ak ju zvládneš môžeš uvažovať o kúpe prvej 130 litrovej dosky (ak máš do 100 kg) dosky.
Pre začiatok by som si kúpil
- dlhý a krátky neoprén (Lidl občas poteší modelmi do 25€) , neoprénové topánky


dodod dodod   16.03.2013 o 22:19
 
RE: Ako zacat?

dnes uz citat knizku nieje asi ten najrychlejsi sposob ako sa nieco naucit. myslim, ze youtube(a pod) je rychlejsi. pozerat na video a staticky obrazok je urcite velky rozdiel. videa su o vsetkom moznom, aj o tom ako spravne narigovat matros a nielen o technike jazdy. na youtube mozes zacet hned, pokracuj na nejakom vyjazde na spot kde permanetne fuka a neboj sa zainvestovat par sto eur do prenajmu matrosa niekde v egypte a pod. tyzden vo vode od rana do vecera aj ked len s drobnou instruktazou ti da viac ako ked hned kupis nieco co s cim stravis viac casu nakladanim a vykladanim z auta ako samotnym pouzivanim. stravis hodiny rozmyslanim aky material bude pre teba na zaciatku najvhodnejsi a za rok ho budes predavat(ak budes na predovat). ak si mlady a nic ta netrapi tak niekam vypadni(na nejaky spot) najdi si flek nejakeho handymana s moznostou surfovania a uvidis, ze za mesiac spravis to co tu budes trenovat cele leto.
urcite aj boardacademy a pod je velmi dobra volba na zaciatku.
a samozrejme pytat sa a pytat sa aj keby sa ti tie otazky zdali blbe. urcite ti ludia radi odpovedia. ai nejaky ten slovny fight o nazoroch si precitas.
precitaj si jazdy kto kde bol, pozri ceny, letenku, tyzden pri mori, hladaj najprv flat, vratis sa a budes omnoho dalej.
ak by si sa predsa len rozhodol nieco zacat zhanat tak nekupuj archaizmy typu 180litrov so stredovou a podobne.


Gonzales Gonzales   16.03.2013 o 11:39
 
RE: Ako zacat?

JA som z Lucenca ked fuka som stale na Ruzinej,tak ze ked budes mat chut pridi a vsetci co tam chodime sme ochotni ti poradit pripadne pomôct pozhanat nejeke jazdene veci na ktorych sa budes ucit stale je nieco na predaj co by ti pomohlo k zaciatkom windsurfingu.A povolenia nepotrebujes ziadne ked je vietor jazdis ked nie je sedime na pive :)


mario mario   16.03.2013 o 11:31
 
RE: Ako zacat?

Cau. Ako pise mafo. A ak chces naozaj seriozne zacat, odporucam najprv tento vyjazd na peljesac: http://www.windsurf.sk/novinky/000998-WINDSURFOVE-KEMPY-SUSTREDENIA-LETO-2013/


mafo mafo   16.03.2013 o 09:46
 
RE: Ako zacat?

Nastiv ten spot Ruzina ked tam budu miestny lokali a ty ti poradia.Najviac sa naucis priamo pri vode a od druhych co poznaju ten spot kde by si chodil.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou