PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Brač (Bol) vs Pelješac

» Návrat na prehľad tém

» Pedro35   
Pedro35
31.01.2012 8:56:17
Brač (Bol) vs Pelješac

čaute borci , som na vážkach kam na tohtoročnú dovolenku. Minulý rok som bol 2. a 3. júlový týždeň na Pelješaci v Perne a zajazdil som si zo 14 dní tak 3 dni, ostatné dni boli na 9 a väčšie plachty, je pravda, že tam boli tropické teplá okolo 36 stupňov (čo možno ovplyvnilo vietor) . Predtým som bol 2x na Brači (Bol) v rovnaký čas a tam som mal vždy 10 dní pojazdenia. Aké máte skúsenosti, prípadne neboli ste minulý rok na Brači v júli - aké boli podmienky? Vopred ďakujem za názory a odpovede.


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 4         Výpis:    
Pedro35 Pedro35   23.04.2012 o 06:58
 
RE: Brač (Bol) vs Pelješac

dík chlapi, ešte pripojím ružicu

RE: Brač (Bol) vs Pelješac  


S.K. S.K.   20.04.2012 o 12:25
 
RE: Brač (Bol) vs Pelješac

Na Braci minuly rok v juni, juli a auguste bolo len malo dni 4Bft. alebo viac, rok 2011 tam bol celkovo slaby. Podla lokalov, z ktorych niektori pendluju medzi Bracom (Bolom) a Peljesacom su rozdiely marginalne, hlavne co sa tyka Mistralu (v lete hlavny vietor, podporeny termikou a geometriou pobrezia).
Tiez co sa tyka Tramuntany su rozdiely male, tato je podporena frontou, preto moze podla jej prechodu niekde zasiahnut lepsie. Na Braci je dost citliva na smer, pokial je SZ (co byva castejsie), tak super, jedny z najlepsich surfovych freeride-freestyle podmienok na svete. Ak je viac zo severu (SSZ), tak uz byva poryvovejsia a menej spolahliva, lahsie aj zvykne vypnut resp. skor otocit na Boru. Celkovo na vystihnutie Tramuntany treba stastie, fukava tak 3-5x do mesiaca (leto).
Bora je silny S vietor, na ktory sa priamo v Bole zvycajne nejazdi, aj ked sa to da, ale je to v Bole naozaj hodne poryvove a off shore, lebo vietor ide cez vysoke kopce, na Braci sa oplati skusenym jazdcom prejst asi 20km do Povlje, ale ak fuka Bora plnou silou, nezriedka ma cez 100km/h, robia sa aj vlny do 2m, ale nie pribojove. Dobrou spravou pri Bore je, ze v lete zvykne trvat 1-2 dni, malokedy 3, po nej zvykne nasledovat par dni velmi dobreho Mistralu.
Jugo je vietor, ktory v tychto koncinach moze priniest oblaky alebo aj dazd a je znamenim nestabilneho pocasia, v Bole sa na Jugo jazdi malokedy, vacsinou ma smer taky, ze je zoslabene. Oplati sa na silnejsie Jugo zajst do Supetaru na opacnu stranu ostrova, tam mava 5-6 Bft. Ale v Bole skoro nikdy dobre nefunguje. Na Peljesaci sa da lepsie pojazdit na Jugo. To je asi najvyznamnejsi rozdiel.
Nieco viac o Bole aj napr. na http://www.boardacademy.sk/destinacie/destinacie-leto/8-chorvatsko-bol.html


Roman Roman   08.02.2012 o 19:09
 
RE: Brač (Bol) vs Pelješac

Windo bol x-krat na Braci a odporuca Brac. Jazdil vraj vela dni s plachtou 5m. Ma okolo 86 kg. Obrat sa na neho. Ja kvoli pristupnosti k vode a nizsim nakladom jazdim s rodinou na Peljesac. Je tam sice vacsinou lightwind, ale velke veci nad 9m mam. A viem si uzit aj plne pecky s plachou 7m. No a ked pride dobry mistral alebo bora, mam tam i mensie veci. A bicykle samozrejme.


Slavmiro Slavmiro   31.01.2012 o 12:36
 
RE: Brač (Bol) vs Pelješac

mozno na Braci je dyza trochu uzsia a fuka teda o velmi malo viac, neviem. Ale ani tam sa neoplati jazdit s plachtou mensou ako 6.5 (pri 80kg/102L), skor 7.0-7.5. Na Braci pomer ceny a podmienok pobytu vs. jazdenia mi nevyhovuje. Trvale morske prudy v okoli Bracu/Hvaru vodu neprijemne ochladzuju, co na ws nerobi problem ale znemoznuje vydatne snorchlovat. Volim roky tam blizku pevninu , cakam na 2-3dnove Jugo, ak neprichadza, tak si vybehnem trajektom na 1 den na Bol a Maestralom utlmim trochu abstak. Vlani som si na blizkej pevnine pekne pojazdil 4 dni zo 14, bol to 3. a 4. julovy tyzden. Plachty 5.9-7.2.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou