PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - ''cesta je ciel''

» Návrat na prehľad tém

» Štulo   
Štulo
07.01.2012 12:18:14
''cesta je ciel''

niekedy zaciatkom 2013 by som chcel vyrazit na lodke 12x3,5m(plachetnica) na trip po vselijakych ''poriadnych vodach'' inymi slovami okolo sveta.
Davam teda do placu na uvazenie ci by sa niekto nechcel pridat. Ak vas pustia z domu na cca 3 roky tak by to mohol byt celkom fajn zazitok.
Surf hracky, bicykel samozrejme na palube. posadka max 4osoby, inak lod je pre siedmych.
Podotykam ze sa do toho pustam s ''odvahou nic netusiaceho'' a je este asi milion pricin preco sa to moze neuskutocnit.


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 9         Výpis:    
Egos Egos   15.01.2012 o 13:29
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Štulo to myslel takto: Na nemenovanom mieste sa stratí 12m yacht, a na inom mieste sa náhodou objaví veľmi podobná s iným menom. Po počiatočnom omaľovaní a rýchlom prihlásení yachty v Azerbajdžane nič nestojí v ceste za cieľom. 3 roky preto, lebo je to premlčacia doba, a ak by áhodou opadol nový lak a zjavilo sa tam meno expriateľky, nedá sa stým už nič robiť a orgány môžu onanovať v medzinárodných vodách. Prípadne sa opotrebovaná a nabúraná yachta bude podľa potreby meniť na rôznych ostrovoch za menej nabúranú a samozrejme krajšiu a väčšiu. Tretí rok sa pre jej veľkosť bude musieť oboplávať juž.am., lebo nevojde do panam.prieplavu ani po jeho rekonštrukcii, na palube bude nespočet surfistov z celého sveta a posádku budú tvoriť vyslovene zaškolené polonahé ostrovanky pozbierané po celom svete a surfistom narastú vample od neustáleho partyservisu a osláv nových prišelcov. Surf materiál pôjde cez palubu , aby sa uvoľnilo miesto pre nové mäsko. Palubné fashion partys postupne vyhubia zdravé jadro a prišelci sa nebudú vedieť zaradiť, loďka stroskotá a rozprávky je koniec. wow!


Karol Karol   13.01.2012 o 10:54
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Jedna z najlacnejšich možností je preprava novej lode vyrobenej v EU zákazníkovi do US. S medzipristátím na CapoVerde, vytrvalým silným zadným vetrom po stopách Columba zažili moji kamoši veľké dobrodružstvo. Keďže ale nová loď, boli situacie, keď išlo aj o prežitie, napriklad nefunkčné kormidlo a pod.


indiana.jones indiana.jones   13.01.2012 o 09:31
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Lego, stavat sa urcite neoplati, financne ani casovo. Dnes je taka ponuka jazdenych lodi, ze si vyberie kazdy podla svojich poziadaviek. Tvoj plan je realizovatelny a mnoho ludi to uz zrealizovalo. Jadran je dobra destinacia z pohladu sluzieb, ale z pohladu financii je na tom ovela lepsie Grecko. Chorvati si nechaju za vsetko poriadne zaplatit. Dokonca ani vlastnu lod nemozes opravovat bez pracovneho povolenie!!! Inak tvoja predstava dlzky lode je velmi rozumna. 9-10 m je idealny pomer naklady-uzitkova hodnota.


Lego Lego   13.01.2012 o 09:16
 
RE: ''''cesta je ciel''''

..neviem ci stavat lod nie je utopia, oproti kupit nejaku zachovalu. som pozeral tak 9-10 m su neni az take drahe. Ale urcite by sa mi to pacilo


Slavmiro Slavmiro   12.01.2012 o 15:33
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Lego, tym sposobom sa budes flakat 2-3 tyzdne motoricky po rieke a nakoniec skoncis v Ciernom mori..


Lego Lego   12.01.2012 o 13:34
 
RE: ''''cesta je ciel''''

toto je inak moj sen, postavit si malu jachtu a spustit sa az do c. mora. cez Istanbul na Jadran a tam kotvit.. Miro da sa to? je to splavne? ideme :)


Slavmiro Slavmiro   09.01.2012 o 09:46
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Kapitan Stulo, ake su predpoklady/skusenosti s niecim takym? Kupis lod alebo pozicias na 3 roky?


indiana.jones indiana.jones   09.01.2012 o 09:42
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Drzim ti palce, lebo väcsina takychto pokusov skonci velmi rychlo a velmi zle. Neviem ci poznas tuto stranku, ale mohlo by sa ti to hodit. Najdes tam mnozstvo odpovedi a zivotnych pribehov.
http://www.jachting.info/


Egos Egos   07.01.2012 o 14:09
 
RE: ''''cesta je ciel''''

Fasa nápad. Niekto by si myslel,že si zhulený na sračku, no ja nie. 3 roky z domu by mi prospelo. Jupííííí!!!


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou