PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Nové pútka na dosku?

» Návrat

Uverejnenil: 14.12.2020 15:57
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Počet zobrazení: 1704

Recenzia na nový druh pútiek DaKine Cobra. Je to revolučná novinka na windsurfingovom trhu, ktorú na pláži budú obdivovať všetci surfisti. Prínosom týchto pútiek je, že sa do nich ľahko dostane noha a sú veľmi pohodlné. Tu je celá recenzia od surfistu z Anglicka:

Prvý pocit: aj keď som ich zatiaľ väčšinou používal iba v stúpaní proti vetru, veľmi sa mi zapáčili. Mám ich namontované vzadu na mojej Wizard 125-ke. Nevýhodou pútok je, že pri silnejšom vetre, keď si preplachtený, tak strácaš kontrolu pri skokoch a noha môže ľahšie z pútka vyskočiť.
 

Ale poďme pekne po poriadku. Namontovanie týchto pútok bolo veľmi jednoduché a trvalo iba 5 minút. Na začiatku som sa bál, či budú dierky pasovať na mojú staršiu dosku, ale DaKine to veľmi dobre vymyslel. Na pútkach je viacero dierok, ktoré môžeš použiť, takže predpokladám, že budú pasovať na každú dosku. 
 

Po prvých desiatich minútach na vode som ich vyslovene neznášal, a chcel som ich hneď odmontovať. Necítil som sa v nich pohodlne, aj keď som mal nohu zasunutú. Po štyroch jazdách, mám však tieto pútka stále namontované na doske, lebo som sa do nich úplne zamiloval!

Výhoda je úplne jasná - zasunutie a vysunutie nohy do pútka je veľmi rýchle a jednoduché. Nemusiš dvíhať zadnú nohu a zatláčať ňou na hranu dosky ako pri zasúvaní do normálneho pútka, čím sa zbytočne zníži rýchlosť, ktorú tak práve potrebuješ pri nástupe do sklzu. Nie je to žiadne technické tajomstvo. Moje veľké nohy s vysokým nártom si na tieto polovičné kobra pútka zvykli veľmi ľahko.

Efekt ľahkého zasunutia a vysunutia nohy do zadného pútka je veľmi nákazlivý a efektívny. Ovládateľnosť dosky kontroluješ tým, ako veľmi zasunieš nohu do pútka. Pri silnejšom vetre nohu zasunieš viac a oprieš sa o pútko, pri slabšom vetre ti stačí mať nohu jemne priloženú o pútko. Pri halsách sa noha veľmi jednoducho vyberá z pútka a doska sa ľahko kontroluje. Naväčší benefit je pri slabšom vetre, keď nestratíš rýchlosť tým, že musíš nohu dvíhať a zatlačiť viac na hranu. Pri tomto pútku nohu jednoducho postupne posúvaš dozadu až kým nedorazíš do "kobry". Tým nestratíš rýchlosť a ľahšie nastúpiš do sklzu. 

 

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia